Organizatori

Fundatia Carturesti a fost infiintata in anul 2006 de catre Nicoleta Dumitru si Serban Radu, actionari ai Librariilor Carturesti.

Urmarind sustinerea si promovarea valorilor culturale romanesti, printre proiectele fundatiei se numara gazduirea in cadrul librariilor Carturesti si in afara lor a numeroase lansari de carte, seminarii, seri de lectura, concerte, expozitii de fotografie, arhitectura si grafica. Fundatia sprijina activ schimburile interculturale, actiunile pentru protectia mediului si diverse programe ale societatii civile, colaborand cu institutii culturale autohtone si internationale si ONGuri cu obiective similare.

Unul din cele mai importante proiecte ale fundatiei este Street Delivery, aflat, in 2009, la a IV-a editie, in Bucuresti, si la a III-a editie in Timisoara.

În 2013 Street Delivery a fost înscris în demersul de Responsabilizare Socială demarat de Societal (reţea naţională de ONG-uri) şi, ca urmare a angajamentului său, ediţia cu numărul VIII va purta marca Eveniment Responsabil.

Ordinul Arhitectilor din Romania este organizatie profesionala cu personalitate juridica de drept privat, apolitica, de interes public, cu patrimoniu si buget proprii, autonoma si independenta, infiintata potrivit prevederilor Legii nr. 184/2001, privind organizarea si exercitarea profesiei de arhitect, republicata in 23 august 2004.

Dintre obiectivele importante ale activitatii acestei organizatii profesionale, putem enumera: protejarea si promovarea calitatii produsului de arhitectura si urbanism, apararea intereselor membrilor sai in relatia cu autoritatile publice din tara, dar si in cadrul organismelor profesionale internationale, exercitarea profesiei de arhitect potrivit exigentelor specifice domeniului.

Ordinul Arhitectilor din Romania, prin activitatea membrilor acestuia, are nobila misiune de a convinge pe orice beneficiar al serviciilor de arhitectura ca acestea reprezinta, in primul rand, un act de cultura de interes public, cu implicatii urbanistice, economice, sociale si ecologice.

Ordinul Arhitectilor din Romania este organizatia profesionala care promoveaza competitia, competenta, creativitatea in cadrul profesiei, eforturile catre o arhitectura durabila, de inalta calitate, care sa inglobeze solutii tehnologice de ultima ora, o arhitectura care sa se integreze in mediul construit existent respectand natura, resursele, specificul si mostenirea culturala a comunitatilor.

Ordinul Arhitectilor din Romania considera proiectarea in domeniul arhitecturii si urbanismului ca un proces de sinteza, interdisciplinar, care inglobeaza efortul intelectual si creativitatea atat a arhitectilor cat si a altor specialisti, si se preocupa de relatia cu toate componentele care participa la realizarea constructiilor si dezvoltarii edilitare a localitatilor.