SUB25 Street [feat. Ideo Ideis & Love Issue]

SUB25 te invită să faci pasul de la spectator la participant, în film, teatru sau fotografie. Ai ocazia să lucrezi live cu scenariști, regizori, actori sau fotografi. În cel mai optimist scenariu o să îți descoperi un talent ascuns. Sau cel puțin o să înveți ceva despre manifestările artistice la care de obicei doar asiști. [Întâmplări organizate împreună cu prietenii noștri de la Ideo Ideis și Love Issue.]
SUB25 este o revistă online, dedicată artelor și culturii urbane. Ideo Ideis este un ONG care organizează Festivalul de Teatru Tânăr de la Alexandria, cea mai importantă manifestare de gen din România. Love Issue este o revistă independentă de fotografie.
1.Atelier de scenaristică
Vizitatorii vor avea ocazia să treacă printr-un exercițiu comprimat de scenaristică. Acesta constă în extragerea dintr-o urnă a unor personaje arhetipale și din altă urnă a unor conflicte tip. Cu acestea vor trebui să elaboreze rezumatul unui scenariu în câteva sute de semne (jumătate de pagină A4).
Participanții vor fi asistați de către trei scenariști, care îi vor ghida în dezvoltarea scenariului.
Scenariile rezultate vor face subiectul unui concurs desfășurat în Revista SUB25.
2.Teatru de improvizație.
Vizitatorii pot participa la scurte piese de teatru improvizație. O parte din spațiul alocat pentru proiect va fi transformat într-o scenă modulară de teatru.
Participanții primesc un rol și un scurt instructaj de la un regizor (trainer Ideo Ideis) apoi iau parte la o reprezentație care durează 10-15 minute. În fiecare distribuție este și un actor profesionist (trainer Ideo Ideis) care să asigure fluența improvizației.
Personajele de jucat vor fi selectate din texte de teatru cunoscute, pentru a ușura intrarea în rol.
3.Proiect foto - Vecinii si povestile lor.
Pentru ca avem nevoie si de vecini cumsecade pentru un oras civilizat.
Cu doua saptamani inainte de Street Delivery Love Issue invită 80 de fotografi sa trimita o fotografie cu un vecin/vecina si povestea lui/ei. Cele mai bune vor fi printate pe hartie foto 10/15 si impreuna cu povestea lor vor fi expuse pe un panou 100/70, in cadrul Street Delivery, la standul SUB25. Fotografiile si povestile ma vor ajuta la promovarea Love Issue (revista independent de fotografie, tiparita prin crowdfunding).

De asemenea va exista si o cerere publica, catre fotografi amatori/profesionisti/instagramisti, pentru fotografii si povesti cu vecini cu 2-3 zile inainte de a incepe Street Delivery pentru a primi material suplimentar.
Tot ceea ce primim este pus pe panouri sau lipit intr-o revista goala LOVE ISSUE Street Delivery Special (mockup doar cu coperta facuta cu una din fotografiile primite de la cei profesionisti). La final scanam revista construita de public si o oferim gratuit pe Internet."