Fetisul tau de 1 leu

Societatea și ritmul alert de viață bazat pe competiție, goana dupa bunăstare sau intreținerea unui job, toate acestea ne îndepartează de emoție și de momente de introspecție. Sau, în orice caz, fac aceste momente să fie extrem de rare, uneori furate și mereu sub presiunea deadline-ului.
Proiectul “Fetișul tău pentru 1 leu” este un proiect al lucrurilor simple care îți aduc placere atunci când le faci. Este un proiect de reamintire, de conștientizare a micilor plăceri, ticuri sau fetișuri care ne obsedează și relaxează deopotrivaă. Cert este ca majoritatea dintre acestea ne însoțesc din copilărie și le regăsim la noi ca manifestari obsesive care ne aduc plăcere.
Dorința noastră este să permitem celor care participă la proiect să se reconecteze cu micile plăceri, să le aducă în realitate, în planul de suprafața al constiinței. Vrem să renunțăm la a fi doar observatori care depind de ceea ce se întamplă în jurul nostru pentru a fi fericiți. Prin acest proiect dăm posibilitatea ca fiecare să își ia plăcerea din propriile amintiri, experiențe anterioare, emoții stocate bine în memoria afectivă. Vrem să trăim, chiar și pentru câteva minute o autocombustie, să creem un perpetuum mobile de bucurie și plăcere.
Asa cum “Street Delivery” redă orașul oamenilor, tot așa proiectul “ Fetisul tău pentru 1 leu” își dorește să te redea pe tine, ție însuți. Iesind din monotonia vieții corporatiste proiectul îți permite să te conectezi cu ceea ce ești tu de fapt. Te oprești din ceea ce faci și te uiți la tine !
Mai concret, propunerea noastră este de a aduce la un loc materialele necesare pentru a face o bună parte din lucrurile care aduc o placere uneori inconștientă. Vom prezenta aceste activități ca o lista meniu la intrarea în spațiul dedicat proiectului. Fiecare participant poate alege una sau mai multe activități pe care dorește să le facș, va alege fetițul său preferat pentru care va fi dispus să aloce 1 leu.
Suma de 1 leu pe care o solicităm pentru înfăptuirea plăcerii este o suma simbolică. Simbolismul acestui leu stă în faptul ca, sperăm noi, a plăti pentru ceva care îți este accesibil în mod gratuit, te poate trezi, te poate ajuta să conștientizezi cî uitarea și deconectarea au un impact puternic asupra calității vieții tale.