Romania Fara Fracturare

 Proiectul nostru este o manifestare activistă creativă pentru apă curată și împotriva fracturării hidraulice (metodă folosită în exploatarea gazelor de șist). Această metodă trebuie scoasă în afara legalității și în statul nostru, așa cum e în Franța, Anglia, Germania și Bulgaria. Cât vom fi la SD ne propunem să informăm publicul asupra fracturării hidraulice, să strângem cât mai multe semnături pe petiție și să reaminitm importanța apei curate pentru orice om.
Iată cu ce ne-am gândit să venim: jocuri, muzică, informație.
* Grădinița și Copacul Interactiv - de la sămânță la oxigen.
Grădinița este o jardinieră amenajată - cu pământ, stropitori colorate, aducem semințe/răsaduri, lopățele de jucărie și oamenii pot planta. Numai după ce plantează câștigă un punct (o boabă de fasole albă) cu care merg să-și facă poza cu Panoul Dezhidratat. Panoul, un peisaj deșertic cu soare puternic, cu o sondă de fractură unde oamenii își pot băga fața și mâinile. În mâini vor avea două găleți de apă.
În timp ce stau la poză le dăm din carafă un pahar de Busuiocată (apă cu busuioc) și Șocoritoare (socată). După aceasta îi conducem la măsuța cu semnături pe petiție.

* Decorăm un copac de lângă noi cu cartoane în formă de call-outs agățate de crengi pe care vom scrie beneficiile materiale și spirituale pe care ni le oferă orice copăcel dar și elementele de care acesta are nevoie ca să se dezvolte (aer proaspăt, natură, umbră, răcoare, apă, încredere, sănătate, verde, pământ)

* ""Dă jos sonda!"" - pentru cei care susțn cauza și simt oarecare frustrări când citesc știrile despre mediu. Un joc simplu în care vom trage cu praștia niște sonde de carton. La fel, primesc puncte în boabe de fasole și pot veni să se fotografieze cu Panoul Dezhidratat.
* Fotografie - vom expune fotografii din campania A.P.A (alianța pentru apă) - chipuri de oameni asupra cărora se văd efectele poluării, fotografii din timpul protestelor din țară și harta zonelor de exploatare. Agățăm imaginile A4 cu cârlige de rufe de o sfoară.

Să știți, ne-ar fi foarte de folos peticul de iarbă de la intrarea în parc, în spatele bisericii, stânga.
Vom împărți flyere, insigne, informații reale, apă cu busuioc, socată și zâmbete.