Cityclete

 "Atelierul Cityclete, Atelier Cornescu şi Luiza_Art propun bicicleta pentru eliberarea străzilor de accesoriile motorizate. Pedalând devii parte a oraşului prin contactul direct cu mediul, arhitectura şi cu ceilalţi locuitori. De fapt bicicleta ajunge astfel o completare firească a mersului pe jos, ingredientul lipsă pentru ca oraşele să redevină orientate către oameni.
Scopul nostru este de a încuraja pedalatul, de a arăta că urbanul se vede altfel din şa. Ne dorim schimbarea felului în care este privită bicicleta, altul decât mijloc de transport alternativ ieftin. Mai mult, bicicleta poate ieşi din tiparele oferite de marile magazine şi se poate metamorfoza într-o extensie personală, propria ta declaraţie de stil şi imagine. Astfel propunem o serie de accesorii manufacturate de noi. Accesorii care să te facă să îţi îndrăgeşti şi mai tare bicicleta.
Şi de ce nu, bicicleta este o formă de protest în contextul bucureştean actual. Prin folosirea ei declari răspicat că vrei un oraş mai bun, mai relaxat mai uman.
Acţiunea noastră ar cuprinde 4 secţiuni mari:
1. Biciclete urbane refurbished: Atelier Cityclete recondiţionează deja de 3 ani biciclete urbane, practic luăm ""fiare"" cu potenţial şi le readucem la viaţă, le redăm strălucirea. Alegem biciclete dintr-un timp când se punea accent pe design şi ergonomie şi mai puţin pe bani şi cantitate. La Street Delivery ne propunem să arătăm biciclete de oraş aranjate, cursiere, single sau cu viteze integrate. Oamenii vor avea posibilitatea de a descoperi, pe bicicletă, străduţele cochete din zona Icoanei pentru că le vom pune la dispoziţie gratuit pentru plimbări biciclete ce au ieşit din atelierul nostru.
2. Accesorii urbane din lemn şi piele: Împreună cu Atelier Cornescu vrem să venim cu o serie de accesorii făcute din piele şi lemn. Materialele vor proveni în general din resturi de pe la alte ateliere, aşa numitele ""deşeuri"". Ce vom face:
- manşoane din inele de piele cu opritor din lemn de esenţă tare
- ghidon din lemn brut de esenţă tare sau din inele de lemn peste o bară de aluminiu (îl vom putea face uşor curbat)
- dulăpior în cadru: (picnic) poza exemplu: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.334730426649231.1073741828.200563500065925&type=3
- borsetă de cadru făcută ca un butoiaş din lemn (dimeniunea va fi a unei doze de 500ml şi va avea un capac lateral) pentru ochelari de soare, portofel sau scule
- apărători de apă şi noroi din lemn stratificat.

Ionut se va ocupa în atelierul lui de pe strada Boteanu https://www.facebook.com/pages/Atelier-Cornescu/200563500065925, dar o parte din finisaje pot fi făcute chiar şi în stradă, la eveniment

3. Accesorii textile cochete: Luiza_Art ne va ajuta sa aratam si partea feminina a acestui proiect. Ea se adreseaza prin creatiile ei tuturor posesoarelor de bicicleta care isi doresc sa fie o pata de culoare a acestui oras si sa smulga un zambet, o privire admirativa din partea celor care vor sa imbratiseze acest stil liber.

Alaturi de roti si spite, atelierul nostru de creatie va avea si o masina de cusut prin care putem personaliza in strada, la Street Delivery. Vom avea huse cu diferite imprimeuri ingenioase pentru cosuletele bicicletelor, bonete impermeabile care vor putea fi purtate ca esarfe, aparatori de fusta si alte accesorii surpriza. Si toate acestea pentru a crea un echilibru intre suruburi si cosulete colorate.

4. Spaţiu primitor şi interactiv: Pentru că vrem să creăm un spaţiu unde să primim oameni care vor să discute despre biciclete sau despre străduţe descoperite în lungi plimbări avem o bancă dintr-o dubiţă Transporter Volkswagen (am luat cam ce e mai bun dintr-un automobil) şi o măsuţă construită din jante de bicicletă:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=545657752121531&set=a.130021687018475.15263.127795570574420&type=3&theater.
Propunem şi un concurs cu ruletă. Ruleta va fi confecţionată tot din materiale de provenienţă velo (jantă, spiţe). Vor fi premii în accesorii de bicicletă dar şiunele mai ""speciale"": ""ai câştigat o cheie de 13"", ""ai câştigat onoarea de a da o bere"", ""ai câştigat o poză cu tine pe bicicletă"", ""ai câştigat o îmbrăţişare"" etc.
Avem în proiect realizarea unui print de dimensiuni mari cu un biciclist plasat într-un cadru al Bucurestiului de odinioară (interbelic sau început de secol XX) căruia să îi fie decupată faţa. Astfel te poţi poza şi transpune ca biciclist într-un Bucuresti trecut de prima tinereţe.
În concluzie vrem să arătăm cum poţi descoperi altfel oraşul, într-un mod mult mai atrăgător şi mai natural. Facem artă cu, din, pentru biciclete şi cerem un oraş al oamenilor.