Active Watch

1. Zidul dorințelor & Incitare la participare

Toată lumea știe să se plângă. Dar cum transformi plangerea în acțiune și acțiunea în rezultat? Împreună generăm schimbare. Iar primul pas este să identificați ce ați vrea să se schimbe sau să apară în cartierul în care locuiți. Apoi vă înarmăm cu unelte să treceți la acțiune. Cu variante pentru vârste mici: în atelierele “Minori, minori dar… cetățeni!” vom culege de la copii informații despre ce problem au și vom semăna activism civic, cu soluții concrete.

2. Harta străzilor

E plin de hărți interactive. Dar noi vă propunem o jucărie simpatico, interactivă și educativă. Dacă vrei să afli cine a dat numele străzii tale, ce istorie are, cine a locuit acolo sau dacă s-au petrecut evenimente majore în istorie, hai cu un click pe harta din www.orasulestitu.ro .

3. Sătul de moguli de presă, semnez să dispară!

Promovăm o lege europeană împotriva concentrării proprietății în presă. Pentru moguli mult mai mici și libertate mult mai mare.

4. Atelierul de civisme oculte - când nu merge cu petiția, cu dezbaterea, cu cererea, merge sigur cu o vrăjitorie. Așa că hai și spune-ne ce problemă ai cu primăria, și noi facem vrăji de descuiere a minților administrative. Știm să-ți ghicim și viitorul civic. E șansa ta să afli ce te paște, hai la atelier.

5. Tu pui botul la rasisme?

E un joc: noi îți dăm niște texte, imagini sau filme, și tu ne zici ce nu e în regulă cu ele. Cu cât descoperi mai multe bube în relatările cu pricina, cu atât mai vaccinat anti-manipulare rasistă ești. Și dacă nu ești, nu-i bai: îți dăm kitul de rezistență.