Pioneza

 Pioneza poate să înţepe sau nu. În mod cert, prinde. De perete, de scaun, de bine sau de rău. Pioneza nu are o culoare anume, pentru că le are pe toate. Literatură, muzică, arte vizuale sau probleme sociale. Pioneza fixează, de fapt, ceea ce ajunge la public. Ceea ce spun invitaţii şi ceea ce spun cei din public. Chiar, publicul ce spune? Primele pioneze se înfig la Street Delivery 2012, sâmbătă, 16 iunie, 19-21.00 (invitaţi Mihnea Blidaru, Mitoş Micleuşanu şi Iulian Tănase) şi duminică, 17 iunie, 20-22.00 (invitaţi Mugur Grosu, Jean-Lorin Sterian şi Somnoroase păsărele – proiect muzical realizat de Elena Album şi Gili Mocanu)

Pioneza, instrument de prindere cu frecvenţă lunară. Eveniment organizat de Silviu Dancu şi Corina Bernic cu şi la Cărtureşti.
Sponsor: XTB

Mihnea Blidariu (n. 1979, Bacău) a absolvit Liceul de Muzică şi Arte Plastice „G. Apostu“ din Bacău (secţia trompetă) şi Facultatea de Litere (secţia Etnologie) din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“, Cluj-Napoca. Fost colaborator al revistei Observator Cultural, al revistei on-line Egophobia si al site-urilor www.bestmusic.ro si www.hotnews.ro (platforma Think Outside The Box). Alaturi de formaţia LUNA AMARĂ, a lansat 4 albume şi a susţinut peste 800 de concerte, în 10 ani. A fost co-organizator al festivalurilor FânFest Roşia Montană (2006, 2007 si 2010) şi Stufstock Vama Veche (2009). Activează, din 2003, în cadrul campaniei "Salvaţi Roşia Montană!". A participat la acţiunea de ocupare a fostului hotel Conti din Cluj, pentru a protesta împotriva proiectului de minerit cu cianuri.
A publicat 2 volume de poezie, No Future (2004) şi Mânia.ro (2006) şi romanul Playlist (Casa de Pariuri Literare, 2010). Joaca în piesa de teatru "Mânia.ro", unde interpretează şi muzică live.

Iulian Tănase, născut la 3 septembrie 1973, realizator, împreună cu Mitos Micleuşanu al emisiunii Războiul sfârşitului săptămânii la Radio Guerrilla.

Printre cărtile publicate se numără: Îngerotica, Poeme pentru orice eventualitate, Iubitafizica, Sora exactă, Înainte / după – 52 de aparitii trans-vizuale generate de hazard (în colaborare cu Gheorghe Rasovszky, Dan Stanciu si Sasha Vlad), Borbro Obs Kabupaten Feen Duamaa Jumah Ek-Yolo Serliq Burcep Sodhi Lecade Epona Snijngad (împreună cu Sasha Vlad), Ochiul Exploziv, Trusa instalatorului de umbre (împreună cu Dan Stanciu), Abisa, Adora, Oase migratoare, Cucamonga. Iulian Tănase este coordonator, împreună cu Dan Stanciu, al publicatiei “Athanor. Caietele Fundatiei Gellu Naum”.

În 2008 a participat ca visiting writer la International Writers Workshop, care a avut loc la Hong Kong. De asemenea, a participat în 2007 si 2008 la London International Festival of Surrealism. În 2009 a primit Premiul Hubert Burda pentru poezie. Texte de-ale sale au fost traduse în germană, franceză, engleză, slovenă, chineză, esperanto.

Scriitor si tată, moldovean la bază, stie oleacă de filozofie, nu îi plac psihologia si călătoriile, îi place, în schimb, să fie apreciat pentru ceea ce este, nu pentru banii pe care îi are de dat înapoi unei bănci, de la care a luat un credit într-un moment de extaz imobiliar. Locuieste cu chirie pe scară cu Wilmark de la Dansez pentru tine. Este fericit si nu numai.

Mitos Micleusanu 

 Mugur Grosu (n. 1973, Constanţa). La 5 ani a luat primele lecţii de pian şi a început să frecventeze clubul de jazz al lui Harry Tavitian, artist cu care avea să lege o trainică prietenie, considerându-l părintele său spiritual. Cofondator al Asociației Arte/Litere ASALT, al Fundației ParteR şi al Teatrului Arca. Între 2007-2008 redactor-şef adjunct al revistei Tomis. A fost grafician la revista Kamikaze şi la Institutul Polonez din București. Pe lângă numeroase volume colective la care a a fost coautor, a publicat volumele Haltera cu zurgălăi (Pontica, 2001), Măcelărie (Tomis, 2006), sms/ ei respiră şi fac dragoste ca şi fluturii (Vinea, 2006), press/ troleul 43 s-a spânzurat cu cordonul de la capot (Vinea, 2007), Grossomodo (Tracus Arte, 2011).

Jean-Lorin Sterian
Somnoroase pasarele

 Organizatori şi moderatori:

Corina Bernic (n. 1981, Iasi) a lucrat, dupa studii in Germania, ca jurnalist TVR (2003-2005) si sef de departament in cadrul Centrului National al Cartii al ICR (2007-2010). In prezent lucreaza ca manager cultural si traducatoare si este coorganizator al Festivalului International de poezie “Oskar Pastior”, de la Sibiu. A publicat articole in reviste de cultura din Romania si strainatate, a editat antologia Festivalului “Oskar Pastior” (2008) si volumul de proza scurta Primii mei blugi (2009). A debutat cu volumul de poezie Casa scarilor (2011). 

Silviu Dancu (n. 1973, Constanţa) scriitor, PR şi organizator de evenimente culturale. A studiat la Bucureşti, Sibiu şi Göttingen (Germania), a lucrat la Cărtureşti, Institutul Cultural Român şi Institutul Polonez din Bucureşti. Autor de texte în volumele colective Primii mei blugi, Prima mea beţie şi Primul meu porno (colecţia Prima dată – Editura Art), desenează (expoziţie personală de desen în clubul lui Harry Tavitian, din Constanţa – 2007), membru ASALT (al cărei preşedinte a fost timp de aproximativ un an). A fost implicat în organizarea a numeroase concerte şi expoziţii de artă şi alte evenimente culturale, cel mai recent fiind Monument isteric (25 mai 2012), la care au participat 9 artişti.