kihi-kiha - Re-jucaria

(Sâmbătă şi Duminică, 10:00-22:00)
Re-jucăria - atelier de reciclare jucării, pentru copii între 3 și 90 de ani
Reluăm proiectul început la ediția Street Delivery de anul trecut. Ne-au încurajat curiozitatea și plăcerea de a decora cu care au răspuns copiii, considerăm că proiectul s-a dovedit extrem de util și inedit, a avut succes.
Lucrurile din jurul nostru nu au o viață trecătoare. Deși uzat sau defect, orice obiect poate fi restaurat sau reinterpretat astfel încât să i se acorde o altă șansă. În cadrul acestui proiect ne adresăm copiilor, îi învățăm să aprecieze lucrurile din jur și să le privească și din altă perspectivă decât cea cu care sunt învățați - jucăriile disparate, revistele, ambalajele și alte mici obiecte din universul copiilor prind din nou viață în mâinile și sub ochii lor plini de imaginație. Joaca este cel mai bun mod de a învăța iar prin acest proiect le îmbinăm pe cele două. Învățăm și ne jucăm: decorăm rame foto, căni, cutii și alte obiecte cu bucățele de jucării, nasturi, mărțișoare etc. În plus, vom re-interpreta ambalaje care în mod normal se aruncă, transformându-le în obiecte utile – de exemplu, vom transforma cutiile de la brânza Almette în suport pentru rechizite.
Copiii sunt invitați să aducă jucării mai vechi, de mici dimensiuni, pe care să le folosească în proiect iar noi punem la dispoziție restul de materiale și uneltele necesare.