Asociatia Senzo - Atelier MotivART

 (Duminică, 11:00- 15:00)
La acest atelier, copiii cu vârsta de peste 5 ani, dar și cei mai mici ajutați de părinți, vor fi inițiați în tainele artei origami, modelajului cu pastă fimo și bricolajului cu materiale reciclabile. Vom meșteșugări bijuterii colorate din pastă fimo, vom împături flori, animale și alte drăgălășenii din hârtie specială pentru origami și vom confecționa iepuri și omizi din cartoanele de ouă rămase prin debara de la Paște, dar și alte obiecte cu scop decorativ. Aceste activități au rolul de a stimula creativitatea, de a-i face pe cei mici să conştientizeze importanța reciclării obiectelor, de a îmbunătăți coordonarea oculomotorie și de a le dezvolta dexteritatea. De asemenea, părinții copiilor vor avea ocazia să se familiarizeze cu procedeele folosite în metoda de învățare bazată pe motivarea continuă a copilului și pe oferirea feedback-ului pozitiv în detrimentul celui negativ.
Atelierul face parte din proiectul Creative Sunday al Asociației Senzo și va fi susținut de psihologi cu experiență în lucrul cu copiii și de Tiberiu Vancsa, care în prezent împăturește modele origami cu copiii de la Școala Nr. 17 "Pia Brătianu" (Afterschool). Participanții la atelier vor primi invitații la cercurile de socializare organizate în fiecare duminică în cadrul Centrului Senzo Kids.
Principalul scop al Asociaţiei Senzo îl constituie dezvoltarea de noi aptitudini şi competenţe la copii şi adulţi, în vederea evoluţiei personale, îmbunătăţirii vieţii şi integrării în mediul social. De asemenea, Asociaţia Senzo îşi propune să sprijine persoanele cu dificultăţi de dezvoltare şi să le faciliteze accesul la servicii de specialitate adecvate.